ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Пасько Микола Миколайович


Доповідачі:


Пасько Микола Миколайович

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XLIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Дата реєстрації:

06.05.2024

Проголосовано:

21.05.2024 11:53:29

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    14
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    8
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

























СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА


ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XLIV  сесія   VIII    скликання

 РІШЕННЯ


 


 
.2024 м. Сокаль

 

 








Про затвердження Програми створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік

 
   

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 р. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту», розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 488-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій», сесія Сокальської міської ради Львівської області, –

     

 

ВИРІШИЛА :

    

  1. Затвердити Програму створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік (далі – Програма).

  2. Фінансовому управлінню Сокальської міської ради Львівської області у межах бюджетних призначень забезпечити фінансування даної  Програми.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови М.Паська.


 

 

 

Міський голова                                                                  Сергій КАСЯН

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

                                                                                     рішення сесії Сокальської міської ради

                                                                                     №  від __________2024 року

                                                                                       Міський голова

 

                                                                         ________________ Сергій КАСЯН

                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м.Сокаль - 2024

 

          

 



1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма





Програма створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік (далі — Програма) розроблена відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017p. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018p. № 43-р «Про схвалення Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій», Плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 р. № 488-р.

На території Сокальської міської територіальної громади система централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій потребує розвитку та модернізації, що стало одним із важливих питань до вирішення, на яке спрямована дана Програма. Вона повинна розроблятися з урахуванням новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій та змін в територіально-адміністративному устрої.

Крім доведення зазначених сигналів, дана система повинна також здійснювати своєчасне i достовірне доведення повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій до суб’єктів господарювання i населення та інформування про фактичну обстановку i вжиті заходи.

 

2.Визначення мети Програми

 

Метою Програми є створення системи централізованого оповіщення, оснащення її сучасними програмно-технічними засобами з використанням  новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій оброблення, передачі та відображення інформації про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, що забезпечить гарантоване i своєчасне доведення інформації до суб’єктів господарювання та населення.

 

3.   Обґрунтування шляхів i засобів розв’язання проблем, обсягів i джерел  

       фінансування.




          Розв’язати проблему створення ефективної системи централізованого оповіщення населення, установ та  організацій про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період планується протягом 2024 року.

Фінансування напрямків діяльності та заходів, визначених Програмою, проводиться за рахунок коштів бюджету громади, державного, обласного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством. Обсяг фінансування, склад матеріально-технічних ресурсів, необхідних для реалізації Програми, визначається з урахуванням можливостей бюджету Сокальської міської територіальної громади, субвенцій обласного чи державного бюджетів.

 

     



 



4. Строки та етапи виконання Програми



        Розв’язати проблему розвитку та модернізації системи централізованого оповіщення територіальної громади підприємств, установ, організацій i населення про загрозу i виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період планується протягом 2024 року.

 

 

5. Перелік завдань i заходів Програми та результативні показники



    Протягом 2024 року планується провести виділення необхідних коштів з метою:





- придбання та встановлення обладнання автоматизованого виклику, технічних засобів оповіщення, автоматизованого робочого місця керування місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення;



- виготовлення Проекту місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення про виникнення загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

 

Виконання Програми дасть змогу створити ефективну місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення Сокальської  міської територіальної громади підприємств, установ, організацій i населення про загрозу i виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період.



 

6. Організація управління та контролю

 

Контроль за виконанням Програми  здійснює головний розпорядник бюджетних коштів, який щоквартально готує та надає інформацію про стан виконання Програми.



 7. Розрахунок очікуваних результатів

 

Виконання Програми дасть змогу забезпечити доведення сигналів, повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, аварій, катастроф, епідемій, пожеж тощо до підприємств, установ, організацій та населення з урахуванням новітніх інформаційно-телекомунікаційних технологій.



 





 

 

 

 Секретар ради                                                                             Ігор СИДОР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Програми створення місцевої автоматизованої                             системи централізованого оповіщення Сокальської міської                                                                                                                                                  територіальної громади на 2024 рік

 



Програми створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік





































































1. Ініціатор розроблення програми Сокальська міська рада Львівської області
2. Дата, номер і назва розпорядчого документу  
3. Розробник програми Сокальська міська рада Львівської області
4. Співрозробники програми  
5. Відповідальний виконавець програми Сокальська міська рада Львівської області,
5.1 Головний розпорядник коштів Сокальська міська рада Львівської області
6. Учасники програми Сокальська міська рада Львівської області, підприємства, установи, організації, фізичні особи підприємці
7. Термін реалізації програми 2024 рік
7.1 Етапи виконання програми

(для довгострокових програм)
-
8. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)  
9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, тис.грн. у тому числі: 294,6 тис. грн.
9.1. коштів місцевого бюджету 294,6 тис.грн.
  коштів інших джерел:

обласний бюджет
 

-

 

 

              Секретар ради                                                                 Ігор СИДОР

 

 

 



 

Додаток 2

до Програми створення місцевої автоматизованої системи

  • оповіщення Сокальської міської


територіальної громади на 2024 рік

 

 

                                                                                                                                                                     

Ресурсне забезпечення  Програми створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік

 

                                                                                                                                                                                            тис. грн.



























































Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2024 рік 20 __ рік 20 __ рік 20 __ рік Усього витрат на виконання програми
Усього, 294,6       294,6
у тому числі          
обласний бюджет          
районний  бюджет**          
міський бюджет 294,6       294,6
кошти небюджетних джерел**          

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Додаток 3

до Програми створення місцевої автоматизованої системи

  • оповіщення Сокальської міської


територіальної громади на 2024 рік

 

Перелік заходів і завдань Програми створення місцевої автоматизованої системи


  • оповіщення Сокальської міської територіальної громади на 2024 рік

































 №

 з/п
Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання) Перелік заходів програми Термін виконання заходу Виконавці Джерела фінансування Обсяги фінансування (вартість) на 2024 рік тис.грн.: Очікуваний результат
1 1.Створення  місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення  Сокальської  міської територіальної громади - придбання та встановлення обладнання автоматизованого виклику, технічних засобів оповіщення, автоматизованого робочого місця керування місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення;

 

 

- виготовлення Проекту місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення про виникнення загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

 
  2024 рік Сокальська міська рада Львівської області  

 

Міський бюджет

 

 

 

 

 

 

 

Міський бюджет
 

 

270,0

 

 

 

 

 

 

 

 

24,6
Забезпечення доведення сигналів, повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, аварій, катастроф, епідемій, пожеж тощо  до підприємств, установ, організацій та  населення  з урахуванням новітніх  інформаційно- телекомунікаційних технологій.
ВСЬОГО:     294,6  

 

Секретар ради                                                                                 Ігор СИДОР