ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Швед Роман Тимофійович


Доповідачі:


Швед Роман Тимофійович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Дата реєстрації:

29.05.2024

Проголосовано:

30.05.2024 11:32:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ




















   

 

 

 

                                           СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА         

                                                 ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XLVIІ сесія VIII скликання

 

РІШЕННЯ
     
.05.2024 м. Сокаль                             №



 

 

Про внесення змін у Програму

забезпечення медикаментами та

виробами медичного призначення

пільгової категорії населення

у Сокальській міській територіальній громаді

 на 2022-2025 роки

 

          Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сокальська міська рада, –

 

В И Р І Ш И ЛА:

 

  1. Внести зміни у Програму забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення пільгової категорії населення у Сокальській міській територіальній громаді  на 2022-2025 роки, затвердженої рішення сесії Сокальської міської ради № 639 від 23.12.2021 року, виклавши додаток 4 у новій редакції, що додається.


 


  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.Огінського.


 

 

 

 

 

     Секретар ради                                                 Ігор СИДОР

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

                                                                            Рішенням сесії Сокальської міської ради    

                                                                                        №1392 від 27.02.2024 року

                                                                                        Секретар ради

 

                                                                                         __________________Ігор СИДОР

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення пільгової категорії населення у Сокальській міській територіальній громаді  на 2022-2025 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Сокаль

 

 

І. Загальна частина

 

       Програма забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення пільгової категорії населення у Сокальській міській територіальній громаді  на 2022-2025 роки (далі – Програма) розроблена з метою реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я щодо задоволення потреб пільгових категорій населення у медичній допомозі в Сокальській міській територіальній громаді.

       Програма охоплює групи населення та категорії захворювань, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно згідно з переліками, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 року №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» (далі – Постанова № 1303). Особливості реалізації прав пацієнта на отримання лікарських засобів безоплатно у разі їх амбулаторного лікування врегульовані Постановою №1303.

       Програмою охоплено відшкодування витрат, пов’язаних з надання послуг безоплатного зубопротезування пільгових категорій громадян згідно Порядку зубопротезування пільгових категорій громадян Сокальської міської територіальної громади.

       Згідно з положеннями реформування медичної галузі, Національна служба здоров’я України визначає єдині для всіх правила фінансування системи охорони здоров’я та укладає з комунальними некомерційними підприємствами договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. Оплата за договором відбувається відповідно до тарифів на медичні послуги з надання первинної медичної допомоги, якими не передбачено відшкодування вартості лікарських засобів, які відпускаються безоплатно та на пільгових умовах.

       Частиною 1 пункту 3 Постанови № 1303 передбачено, що витрати, пов’язані з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах, провадяться за рахунок асигнувань, які передбачаються державним та місцевими бюджетами на охорону здоров’я.

       Пунктом 3 частини б статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до делегованих повноважень органів місцевого самоврядування належить забезпечення відповідно до законодавства України пільгових категорій населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

       Відтак, фінансування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань здійснюється за відповідними бюджетними програмами місцевого бюджету (у разі їх прийняття), а також за наявними бюджетними програмами державного бюджету (на сьогоднішній день – це фінансування безоплатного відпуску лікарських засобів для лікування окремих видів захворювань: цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма).

       Тому існує необхідність затвердження Програми забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення пільгової категорії населення у Сокальській міській територіальній громаді  на 2022-2025 роки.

       Програма є здійсненням комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня соціального захисту пільгових категорій населення, поліпшення рівня забезпечення їх лікарськими засобами.

 

ІІ. Визначення мети Програми

       Метою Програми є створення умов для реалізації конституційного права найбільш вразливих верств населення та пільгових категорій населення громади на соціальний захист та здоров'я через забезпечення доступності гарантованих обсягів життєво необхідних лікарських засобів для збереження їх життя і здоров'я, поліпшення демографічної ситуації, підвищення якості та ефективності медико-санітарної допомоги.

Завданням Програми є:

  • поліпшення стану здоров’я хворих, які підлягають постійному забезпеченню лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування, покращення їх якості життя та суспільної адаптації.

  • своєчасність забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій населення у разі їх амбулаторного лікування, забезпечення доступу визначеної категорії мешканців до ефективних, безпечних і якісних лікарських засобів.

  • зменшення соціальної напруги, пов’язаної з неспроможністю самостійного забезпечення хворих пільгового контингенту лікарськими  засобами.


       Право на користування заходами Програми мають громадяни, які зареєстровані на території Сокальської міської територіальної громади, або проживають на її території маючи статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) за адресою Сокальської міської територіальної громади.

 

ІІІ. Обґрунтування шляхів і засобів реалізації Програми

       Виконання Програми забезпечить зниження ризиків загострень, рецидивів, ускладнень наявних захворювань та появи нових, продовженню активного життя і зниження рівня інвалідизації дорослого та дитячого населення, відновлення та підтримання працездатності, профілактику соціально-небезпечних захворювань, передчасної смертності з керованих причин смерті серед мешканців територіальної громади.

       Реалізація Програми дозволить забезпечити окремі групи населення та осіб, з певними категоріями захворювань ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами.

 

ІV. Обсяги та джерела фінансування Програми

       Фінансове забезпечення Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством України.

       Реалізація завдань і заходів Програми проводиться в межах виділених асигнувань.

       Фінансове забезпечення на виконання Програми визначено Додатком 2 до Програми.

.

V. Напрями діяльності та заходи Програми

       Головний напрям діяльності Програми – це здійснення заходів, спрямованих на забезпечення окремих груп населення за певними категоріями захворювань безоплатним та пільговим відпуском лікарських засобів за рецептами лікарів (Додаток 3).

       Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, постраждалих учасників Революції Гідності та членів сім’ї загиблого, померлого військовослужбовця, який брав безпосередню участь в забезпеченні оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, допустимо виписувати ефективні ліки в умовах амбулаторно - поліклінічного лікування.

      

VІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми

       Контроль за виконанням заходів Програми покладається на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, туризму, історико-культурної спадщини, молодіжної політики, спорту та соціального захисту.

       Координацію дій спрямованих на виконання заходів та цільове використання коштів Програми покласти на директора Комунального некомерційного підприємства «Сокальська районна лікарня» Сокальської міської ради Львівської області Р.Т. Шведа.

       Хід виконання Програми раз на рік заслуховувати на засіданні сесії Сокальської міської ради.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 1

до Програми забезпечення медикаментами

 та виробами медичного призначення пільгової категорії

населення у Сокальській міській

 територіальній громаді  на 2022-2025 роки

 

ПАСПОРТ

Програми забезпечення медикаментами

 та виробами медичного призначення пільгової категорії

населення у Сокальській міській

 територіальній громаді  на 2022-2025 роки

 

1. Ініціатор розроблення програми:   КНП «Сокальська РЛ»

 

2.Рішення сесії Сокальської міської ради про погодження програми: рішення сесії Сокальської міської ради № 639 від 23.12.2021 року

 

3. Розробник програми: Сокальська міська рада

 

4. Співрозробники програми:  КНП « Сокальська РЛ»____________________________

 

5. Відповідальний виконавець програми: КНП « Сокальська РЛ», Сокальська міська рада Львівської області

 

5.1. Головний розпорядник коштів : Сокальська міська рада Львівської області

 

6. Учасники програми: КНП « Сокальська РЛ», Сокальська міська рада Львівської області

 

7. Термін реалізації програми:2022-2025 рік

 

7.1. Етапи виконання програми

(для довгострокових програм)  ___2024 рік_________________________________

 

8. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми(для комплексних програм)_________________________________________________________





 

9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми,

Всього4 035 200,00 грн.

         у тому числі:

2022 рік – 1 075 000,00 грн

2023 рік – 1 469 800,00 грн

2024 рік – 1 490 400,00 грн





 9.1 Кошти місцевого бюджету – 4 035 200,00 грн.

         у тому числі:

2022 рік – 1 075 000,00 грн

2023 рік – 1 469 800,00 грн

  2024 рік 1 490 400,00 грн

 







 9.2 Кошти інших джерел  ______0 тис.грн

 

 

 

 

Секретар ради                                                                       Ігор СИДОР

 

 

Додаток № 2

до Програми забезпечення медикаментами

 та виробами медичного призначення пільгової категорії

населення у Сокальській міській

 територіальній громаді  на 2022-2025 роки  

 

Показники обсягів фінансових витрат, необхідні для виконання Програми в цілому

та за роками з визначенням джерел фінансування

 

Програма забезпечення медикаментами

 та виробами медичного призначення пільгової категорії

населення у Сокальській міській

 територіальній громаді  на 2022-2025 роки  

                                                                                                                                                                                                                                                                грн.






















































Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2022 рік  

2023 рік

 
 

2024 рік

 
 

2025 рік

 
Усього витрат на

виконання

програми
УСЬОГО 1 075 000,00 1 469 800,00 1 490 400,00 В межах виділених асигнувань 4 035 200,00
у тому числі:        
обласний бюджет        
районний  бюджет        
міський бюджет 1 075 000,00 1 469 800,00 1 490 400,00 4 035 200,00
кошти небюджетних джерел        

 

 

 

 

 

                                                           Секретар ради                                                                       Ігор СИДОР

 

                         

 

 

 

 

 

 

 

Додаток № 3

до Програми забезпечення медикаментами

 та виробами медичного призначення пільгової категорії

населення у Сокальській міській

 територіальній громаді  на 2022-2025 роки

 

Програми забезпечення медикаментами

та виробами медичного призначення пільгової категорії

населення у Сокальській міській

територіальній громаді  на 2022-2025 роки
















































































































































































































































№ з/п Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання) Перелік заходів Строк виконання заходу Виконавці     Очікуваний результат
Джерела фінансування Обсяги фінансування, грн.
2022 рік
1 Завдання 1

Забезпечення медикаментами пільгової категорії населення
Захід 1

Забезпечення медикаментами для лікування хворих

 
2022 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 810 300 Продовження життя та підтримка життєздатності пацієнтів
2 Завдання 2

Забезпечення виробами медичного призначення(підгузники)
Захід 1

Забезпечення виробами медичного призначення
2022 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 30 000 Комфортне перебування хворого
 3 Завдання 3

Забезпечення спеціальною сумішшю

 
Захід 3

Забезпечення

лікувальною

сумішшю для

хворої з рідкісною хворобою- фенілкетонурія

(Гужельник А.)
2022

 
КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 90 000 Забезпечення харчуванням хворої на фенілкетонурія

 
4 Завдання 4

Забезпечення медикаментами-імуносупресорами

 
Захід 1

Забезпечення імуносупресорами
2022 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 104 700 Продовження життя хворим із пересадкою нирки
5 Завдання 5

Проведення безкоштовного зубного протезування пільговій категорії населення
Захід 4

Забезпечення відшкодування за проведення безкоштовного зубного протезування пільговій категорії населення
2022 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 40 000 Збільшення відсотка забезпечення пільгової категорії населення безоплатним зубопротезуванням
Разом за 2022 рік               1 075 000
2023 рік
1. Завдання 1

Забезпечення окремих груп населення за певними категоріями захворювань безоплатним та пільговим відпуском лікарських засобів та медичними виробами
Захід1

Забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів

 
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 815 000 Продовження життя та підтримка життєздатності пацієнтів
2. Захід2

Забезпечення виробами медичного призначення

(підгузники та ін.)
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 23 000 Комфортне перебування хворого
3. Захід 3

Забезпечення імуносупресорами
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 33 000 Продовження життя хворим із пересадкою нирки
4. Завдання 2

Проведення безкоштовного зубного протезування пільговій категорії населення
Захід 4

Забезпечення відшкодування за проведення безкоштовного зубного протезування пільговій категорії населення
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 40 000 Збільшення відсотка забезпечення пільгової категорії населення безоплатним зубопротезуванням

 
5. Завдання 3

Забезпечення додаткового ентерального харчування
Захід 5

Забезпечення лікувальною сумішшю для хворої з білково-енергетичною недостатністю (Диюк І.А.)
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 19 800 Забезпечення спеціального харчування хворої з білково-енергетичною недостатністю.

 
6. Завдання 4

Забезпечення спеціальною сумішшю

 
Захід 6

Забезпечення

лікувальною

сумішшю для

хворої з рідкісною хворобою- фенілкетонурія

(Гужельник А.)
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 50 000 Забезпечення харчуванням хворої на фенілкетонурію

 
7. Завдання 5

Забезпечення учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, постраждалих учасників Революції Гідності та члени сімей загиблих військовослужбовців, які безпосередньо брали участь в АТО/ООС

 
Захід 7

Проведення безкоштовного зубопротезування
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 42 000 Забезпечення проведення безкоштовного зубопротезування
8. Захід 8

Забезпечення безкоштовними медикаментами
2023 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 447 000 Забезпечення медикаментами
Разом  

 

1 469 800
 

 

 

 

2024 рік
1. Завдання 1

Забезпечення окремих груп населення за певними категоріями захворювань безоплатним та пільговим відпуском лікарських засобів та медичними виробами
Захід 1

Забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів та виробами медичного призначення.

 
2024 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 642 600 Продовження життя та підтримка життєздатності пацієнтів
2. Завдання 2

Проведення безкоштовного зубного протезування пільговій категорії населення (згідно Додатку 4 до Програми)
Захід 2

Забезпечення відшкодування за проведення безкоштовного зубного протезування пільговій категорії населення
2024 Сокальська міська рада

Львівської області
Місцевий бюджет 50 000 Збільшення відсотка забезпечення пільгової категорії населення безоплатним зубопротезуванням

 
3. Завдання 3

Забезпечення додаткового ентерального харчування
Захід 3

Забезпечення лікувальною сумішшю для хворої з білково-енергетичною недостатністю (Диюк І.А.)
2024 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 30 000 Забезпечення спеціального харчування хворої з білково-енергетичною недостатністю.

 
4. Завдання 4

Забезпечення спеціальною сумішшю

 
Захід 4

Забезпечення

лікувальною

сумішшю для

хворої з рідкісною хворобою- фенілкетонурія

(Гужельник А.)
2024 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 131 000 Забезпечення харчуванням хворої на фенілкетонурію

 
5.

 
Завдання 5

Забезпечення учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, постраждалих учасників Революції Гідності та члени сімей загиблих військовослужбовців, які безпосередньо брали участь в АТО/ООС (згідно Додатку 4 до Програми)
Захід 5

Проведення безкоштовного зубопротезування
2024 Сокальська міська рада

Львівської області
Місцевий бюджет 50 000 Забезпечення проведення безкоштовного зубопротезування
Захід 6

Забезпечення безкоштовними медикаментами
2024 КНП «Сокальська РЛ» Місцевий бюджет 586 800 Забезпечення медикаментами
Разом за 2024 рік  

            1 490 400
УСЬОГО по ПРОГРАМІ                                                                                                                                                                                                       4 035 200

 

                                    

                                                          Секретар ради                                                                       Ігор СИДОР



 

 

Додаток 4

 до рішення Сокальської міської ради

 №_______ від _________ року

 

ПОРЯДОК

зубопротезування пільгових категорій громадян


Сокальської міської територіальної громади

Порядок зубопротезування пільгових категорій громадян Сокальської міської територіальної громади (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів, передбачених у міському бюджеті на зубопротезування пільгових категорій громадян Сокальської міської територіальної громади (за винятком протезування із дорогоцінних металів та прирівняних до них матеріалів).

Протезування зубів (за винятком протезування із дорогоцінних металів та прирівняних до них матеріалів) проводиться громадянам, які мають на це право згідно закону, а саме:

Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:


  • Учасники бойових дій та особи, прирівняні до них - першочергове безплатне зубопротезування;

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівняні до них особи - позачергове безплатне зубопротезування;

  • Учасники війни - першочергове зубопротезування за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

  • Сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни та сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України - першочергове безплатне зубопротезування;

  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною - безплатне виготовлення і ремонт зубних протезів за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.


Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку»:


  • Особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною - безплатне виготовлення і ремонт зубних протезів за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

  • Ветерани праці - першочергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування із дорогоцінних металів), за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

  • Громадяни похилого віку - в необхідних випадках забезпечуються зубопротезуванням (безплатно або на пільгових умовах).


— Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»:

-    Особи з інвалідністю і діти з інвалідністю - зубопротезування безоплатно або на пільгових умовах на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»:


  • Жертви нацистських переслідувань - категорії згідно статті 62 закону – позачергове зубопротезування, категорії згідно статей 61, 63, 64 - першочергове зубопротезування (щодо категорій згідно статті 63 та 64 за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.


Послуги з зубопротезування одному пільговику надаються один раз на 5 років на суму, що не перевищує 3 000 гривень, окрім категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в забезпеченні оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України,  членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (батьки; один із подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні; діти, які не мають  (і не мали) своїх сімей; діти, які мають свої сім’ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття; діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти; утриманці загиблого (померлого), яким у зв’язку з цим виплачується пенсія).

Собівартість послуг з пільгового зубопротезування не повинна перевищувати затверджені тарифи на платні послуги з медичного обслуговування Комунального некомерційного підприємства «Сокальська районна лікарня» Сокальської міської ради Львівської області (далі - КНП «Сокальська РЛ»),  що діють на момент надання послуги.

У разі, якщо пільговик бажає отримати послугу понад встановлений заначений Порядком обсяг, доплата різниці у вартості послуг здійснюється за рахунок власних коштів пільговика.

Головним розпорядником  та розпорядником бюджетних коштів є Сокальська міська рада Львівської області.

Виконавцем надання послуг є КНП «Сокальська РЛ».

Фінансування видатків на зубопротезування пільгових категорій громадян здійснюється за рахунок коштів бюджету Сокальської міської територіальної громади у межах видатків, передбачених у бюджеті на відповідний рік.

Послуги з пільгового зубопротезування надаються відповідно до сформованої черги згідно з вимогами чинного законодавства.

Облік пільговиків, які мають право на зубопротезування, здійснюється КНП «Сокальська РЛ».

Для взяття на облік осіб, які мають право на безоплатне зубопротезування до КНП «Сокальська РЛ» подаються наступні документи:

—          заява про взяття на облік на отримання пільгового зубопротезування;

—          копія паспорта (сторінки 1, 2, а також сторінки з відміткою про реєстрацію місця проживання) та копія облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають примітку у паспорті);

—          копія посвідчення пільговика; копія документу, який  підтверджує  факт загибелі (смерті) для членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

—          довідка про право на отримання пільг, які надаються з урахуванням доходу за формою згідно Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 04.06.2015 №389 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 №1351  (для пільгової категорії, які мають право на податкову соціальну пільгу).

            Підставами для відмови в призначенні та/або наданні безоплатного зубопротезування зазначеним вище категоріям є:

  • відсутність повного комплекту документів, визначених в цьому Порядку;

  • виявлена недостовірність поданих документів;

  • відсутність бюджетних призначень, передбачених в бюджеті Сокальської міської ради Львівської області на пільгове зубопротезування у поточному році або місяці;

  • перевищення потреби у коштах з урахуванням кількості пільговиків до видатків, передбачених у бюджеті Сокальської міської територіальної громади на відповідний рік на зубопротезування пільговим категоріям населення, які мають на це право відповідно до законів України;

  • заява пільговика про відмову у наданні послуг пільгового зубопротезування;

  • неявка пільговика за запрошенням для надання послуг зубопротезування.


Для отримання послуг із безоплатного зубопротезування, пільговик звертається до лікаря - стоматолога - ортопеда, який визначає об'єм послуг та складає наряд зі стоматологічної ортопедичної допомоги, який затверджує керівник підприємства.

У разі, якщо пільговик бажає виготовити та встановити металеві коронки, вкриті металозахисним покриттям, яке проводить стороння організація, доплата здійснюється за рахунок власних коштів пільговика, про що зазначається в наряді. 

Інформація про надання послуг із зубопротезування пільгових категорій населення Сокальської міської територіальної громади відображається і зберігається в медичній картці пацієнта у КНП «Сокальська РЛ».

КНП «Сокальська РЛ» щомісяця до 05 числа наступного за звітним місяцем надає Сокальській міській раді Львівської області Акт про звіряння сум відшкодування втрат, понесених у зв’язку з наданням послуг з безкоштовного зубопротезування пільгових категорій населення, вартість яких повністю відшкодовується ( далі – Акт).

КНП «Сокальська РЛ»  несе відповідальність за достовірність даних у звітах, якість надання послуг з зубопротезування та дотримання черговості пільговиків.

Фінансування здійснюється на підставі Акту та договору про відшкодування втрат, понесених у зв’язку з наданням послуг з безкоштовного зубопротезування пільгових категорій населення, вартість яких повністю відшкодовується Сокальською міською радою за надані послуги КНП «Сокальська РЛ», з урахуванням вимог бюджетного законодавства у межах затверджених видатків.

Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням, здійснюється розпорядником коштів в установленому законодавством порядку.

Питання, не передбачені цим Порядком, вирішуються відповідно до чинного законодавства України.

 

 

 

 

Секретар ради                                                                                                      Ігор СИДОР