ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Миколайчук Любомир Ярославович

Доповідач:

Миколайчук Любомир Ярославович

Підготував:

Відділ земельних ресурсів та екології

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

13.12.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ
Про внесення змін до Програми розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель на території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки

 
  ПРОЕКТ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    


СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 ХХХІХ сесія VIІІ скликання

РІШЕННЯ

 

 
12.2023 м. Сокаль
     
Про внесення змін до Програми розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель на території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки    
 
 
      




















Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування», Земельним кодексом України, з метою забезпечення ефективного використання земельного фонду на території Сокальської міської територіальної громади, раціонального використання коштів, що спрямовуються на виконання робіт з розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель, міська рада вирішила:
 
1. Внести зміни до Програми розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель  на території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки, затвердженої рішенням Сокальської міської ради від 17.05.2023 року № 1071, виклавши додатки 1,2,3 у новій редакції.
2.Фінансовому управлінню Сокальської міської ради у межах бюджетних призначень забезпечити фінансування даної Програми.
          3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олійника О.Р.
 
 
 
Міський голова                                                                            Сергій КАСЯН
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Затверджено
                                                                                     Рішенням сесії Сокальської міської ради
                                                                              №1071 від 17.05.2023 року
 (із внесеними змінами)
рішення сесії Сокальської міської ради
№____від _______ року
                                                                                           Міський голова
                                                                                         ________________ Сергій КАСЯН
 
 
 
 
 
 
Програма розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель  на території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
м. Сокаль
2023 рік
 
 
ВСТУП
       
         
Земля є одним із головних ресурсів життєдіяльності суспільства, територіальною основою для усіх видів діяльності людини та виробничим фактором багатьох галузей економіки. В умовах земельної реформи, яка сьогодні має глобальний масштаб та глобальне значення, земля розглядається як один з головних інструментів подолання бідності, підвищення рівня життя кожного члена суспільства та громади в цілому.
Створення ефективної системи управління земельними ресурсами передбачає гарантію прав власності та надійний захист прав володіння землею, підтримку заходів щодо раціонального використання та охорони земель, підвищення ефективності, планування землекористування в населених пунктах, проведення землевпорядних робіт при проведенні земельної реформи, збір та аналіз статистичних даних, зменшення кількості земельних спорів.
Відсутність єдиного стратегічного документа з визначення основних пріоритетів розвитку земельних відносин у поєднанні з незавершеністю процесів реформування економічних та правових відносин у сфері використання і охорони земель, незавершеність процесу інвентаризації земель і наповнення відомостями Державного земельного кадастру про усі земельні ділянки та інші його об’єкти, стримує розвиток земельних відносин та інтеграцію геопросторової інформації.
Окремої уваги під час розвитку земельних відносин потребує грошова оцінка земель. На законодавчому рівні у Законі України «Про оцінку земель» перебачено, що нормативна грошова оцінка земель проводиться не рідше, ніж один раз на 5–7 та 10 років у залежності від місця розташування земель (у межах або за межами населених пунктів). Базою для нормативної грошової оцінки земель є затверджені генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій і детальні плани територій, відомості Державного земельного кадастру, дані інвентаризації земель та державної статистичної звітності.
Об’єктами інвентаризації земель є територія України, територія адміністративно-територіальних одиниць або їх частин, масив земель сільськогосподарського призначення, окремі земельні ділянки.
Основні напрямки реалізації «Програми розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель в межах території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки» (далі - Програма) розроблені з урахуванням вимог Земельного та Бюджетного кодексів України, закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", “Про землеустрій”, “Про оцінку земель”,  “Про Державний земельний кадастр”, «Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок» затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2021 року №1147 результатом виконання якої має стати підвищення ефективності раціонального використання земель, збільшення надходжень до місцевого бюджету від плати за землю.
  1. Загальна частина
 
Площа земель Сокальської міської територіальної громади становить 67,5 тис. га. На території громади знаходиться 60 населених пунктів, а саме: м. Сокаль, с. Боб’ятин, с. Лещатів, с. Варяж, с. Лешків, с. Лубнівка, с. Русин, с. Волиця, с. Комарів, смт. Жвирка, с. Завишень, с. Княже, с. Фусів,                 с. Шпиколоси, с. Лучиці, с. Шарпанці, с. Ганівка, с. Опільсько, с. Бояничі,           с. Гатківка, с. Забужжя, с. Конотопи, с. Перв’ятичі, с. Спасів, с. Переспа,         с. Зубків, с. Поториця, с. Велике, с. Горбків, с. Савчин, с. Гута, с. Свитазів,        с. Ільковичі, с. Равщина, с. Суховоля, с. Скоморохи, с. Перетоки, с. Ромош,            с. Смиків, с. Бодячів, с. Залижня, с. Матів, с. Стенятин, с. Роятин, с. Тартаків, с. Копитів, с. Романівка, с. Борок, с. Теляж, с. Трудолюбівка, с. Ульвівок,         с. Тудорковичі,    с. Войславичі, с. Пісочне, с. Старгород, с. Шихтори,             с. Хоробрів, с. Нісмичі, с. Ниновичі, с. Угринів,
 
2. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована програма

Законом України  «Про оцінку земель» встановлено, що нормативна грошова оцінка земельних ділянок розташованих у межах населених  пунктів проводиться не рідше 5-7 років, розташованих за межами населених пунктів земельних ділянок сільськогосподарського призначення - не рідше ніж один раз на 5-7 років, а несільськогосподарського призначення - не рідше ніж один раз на 7-10 років. Розробником технічної документації з нормативної грошової оцінки земель можуть бути юридичні особи, які є розробниками документації із землеустрою відповідно до Закону України "Про землеустрій". Нормативна  грошова оцінка земельних ділянок використовується для  визначення  розміру  земельного  податку, державного мита при міні,  спадкуванні (крім випадків спадкування спадкоємцями першої та  другої  черги  за  законом  (як  випадків  спадкування ними за законом, так і випадків спадкування ними за заповітом) і за правом представлення,  а  також  випадків спадкування власності, вартість якої  оподатковується  за нульовою ставкою) та даруванні земельних ділянок  згідно  із  законом,  орендної  плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат лісогосподарського  виробництва, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.
             Проведення експертної грошової  оцінки земельних ділянок та  прав  на  них  з метою визначення вартості об'єкта оцінки здійснюється відповідно до статті 128 Земельного кодексу України та підпункту 4 пункту 2 статті 71 Бюджетного кодексу України.
Для виготовлення документації із землеустрою наведені терміни вживаються у такому значенні: діяльність у сфері землеустрою - наукова, технічна, виробнича діяльність органів місцевого самоврядування, юридичних і фізичних осіб, що здійснюється при землеустрої; проект землеустрою - сукупність економічних, проектних і технічних документів щодо обґрунтування заходів з використання та охорони земель, які передбачається здійснити за таким проектом; технічна документація із землеустрою - сукупність текстових та графічних матеріалів, що визначають технічний процес проведення заходів з використання та охорони земель без застосування елементів проектування; план топографі́чний — зображення на площині проекції звичайно у великому масштабі обмеженої ділянки місцевості, без врахування кривизни земної поверхні. Топографічні плани створюються в масштабах 1 : 5000, 1 : 2000, 1 : 1000 і 1 : 500.

3. Визначення мети та цілей програми
Метою Програми є розробка організаційних, економічних та інших заходів, спрямованих на забезпечення збереження, раціонального використання земельних ресурсів та їх охорону, шляхом реалізації державної політики України щодо забезпечення сталого розвитку землекористування, захисту прав власників і користувачів земельних ділянок, а також для створення більш сприятливих умов для залучення інвестицій у пріоритетні галузі економіки міста Сокаль зокрема та Сокальської міської територіальної громади в цілому, наповнення місцевого бюджету за рахунок сплати орендної плати або земельного податку за користування земельними ділянками та продажу земельних ділянок комунальної власності, в тому числі на конкурентних засадах (електронних аукціонах) на території Сокальської міської територіальної громади.
 
Ціль  1. Проведення нормативної грошової оцінки земель;
Ціль  2. Проведення експертної грошової  оцінки земельних ділянок та  прав  на  них  з метою визначення вартості об'єкта оцінки;
Ціль   3. Виготовлення документації із землеустрою;
Ціль 4.  Підготовка лотів до  проведення земельних торгів.
 
 
3.1. Проведення нормативної грошової оцінки земель.
Метою є виготовлення та затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території  Сокальської  міської  територіальної громади.
Ці заходи вплинуть на наповнення місцевого бюджету від плати за землю.
 
3.2. Проведення експертної грошової  оцінки земельних ділянок та  прав  на  них  з метою визначення вартості об'єкта оцінки.
Основними завданнями є забезпечення виконання вимог чинного законодавства при продажі земельних ділянок несільськогосподарського призначення в межах території Сокальської міської територіальної громади.
          Виконання цієї Програми спрямоване на:
встановлення експертної вартості земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають викупу;
збільшення надходжень до міського  бюджету;
подальший розвиток соціально - економічної та культурної інфраструктури населених пунктів на території Сокальської міської територіальної громади.
 
3.3. Виготовлення документації із землеустрою.
         Метою є:
· розроблення проектів землеустрою на території Сокальської міської територіальної громади;
· розроблення технічної документації із землеустрою: щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюються права суборенди, сервітуту; щодо поділу та об’єднання земельних ділянок; щодо інвентаризації земель.
· створення топографічних планів у графічній та цифровій формах на території Сокальської міської територіальної громади.
Топографічні карти призначені для забезпечення потреб господарства, науки, освіти і громадян, а також є основою для створення геоінформаційних систем, спеціальних, тематичних та інших карт і планів.
 
3.4.  Підготовка лотів до  проведення земельних торгів.
          Метою є - підготовка лотів до проведення земельних торгів, а саме виготовлення у встановленому законодавством порядку документації із землеустрою.
 
 
4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми
 
Фінансування даних заходів проводиться:
  • Виготовлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території  Сокальської  міської територіальної громади – за рахунок коштів місцевого та державного бюджетів; коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва та інших коштів не заборонених законодавством.
  • Проведення експертної грошової  оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу на території Сокальської міської територіальної громади – за рахунок коштів, які зараховуються, як аванс внесений покупцями земельних ділянок та коштів місцевого бюджету.
Відповідно до пункту 8 статті 128 Земельного кодексу України у разі відмови покупця від укладання договору купівлі-продажу земельної ділянки сума авансового внеску не повертається.
  • Розроблення документації із землеустрою – джерелами фінансування є кошти місцевого бюджету та інші джерела фінансування не заборонені чинним законодавством.
  • Підготовку лотів до  проведення земельних торгів, відповідно до ст.136 Земельного кодексу України, забезпечує організатор земельних торгівджерелами фінансування є кошти місцевого бюджету.
 
Строки виконання Програми передбачені  на  2023-2025 роки.
Орієнтовні обсяги робіт та необхідне фінансування заходів Програми приведено у Паспорті програми в додатку 1.
 
5.Перелік завдань і заходів програми та результативні показники
 
Передбачені у Програмі заходи спрямовані на розвиток земельних відносин та раціональне використання й охорону земель усіх рівнів:
  • Роботи по виготовленню та затвердженню документації необхідно  провести в першому півріччі, так як тільки після публікації рішення про затвердження грошової оцінки до 15 липня дає можливість застосування оцінки у наступному бюджетному році. Розроблення нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території  Сокальської  міської територіальної громади забезпечить визначення розміру земельного податку та орендної плати, визначення розміру державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, визначення втрат лісогосподарського виробництва, розробки показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.
  • Основними завданнями проведення експертної грошової  оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу на території Сокальської міської територіальної громади є забезпечення виконання вимог чинного законодавства.
          Виконання цієї Програми спрямоване на:
встановлення експертної вартості земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають викупу;
збільшення надходжень до міського  бюджету;
подальший розвиток соціально - економічної та культурної інфраструктури населених пунктів Сокальської міської територіальної громади.
  • Розроблення документації із землеустрою стане базовою основою для внесення відомостей до Державного земельного кадастру, регулювання земельних відносин, раціонального використання й охорони земель, ефективного та об'єктивного оподаткування.
Обсяги витрат, необхідних на виконання заходів, передбачених Програмою, зазначені орієнтовно та можуть змінюватись залежно від фінансування відповідно до затверджених видатків бюджету на відповідний рік.
Ресурсне забезпечення Програми приведено в додатку 2.
 
6. Напрями діяльності та заходи Програми
Реалізація Програми дозволить створити умови для удосконалення ведення державного земельного кадастру, гарантування прав власності на землю, забезпечить земельно-кадастровою інформацією органи державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та всіх землекористувачів і землевласників.
Реалізація заходів, передбачених Програмою, дозволить здійснити використання та охорону земель на якісно новому рівні, надасть можливість зберегти та використовувати землю як складову частину природного ресурсу і територіального базису, основне національне багатство перетворити в самостійний фактор зростання економіки, а також сприяти залученню інвестицій у розвиток економіки Сокальської міської територіальної громади.
Перелік заходів і завдань Програми приведено згідно додатку 3. 
 
7. Координація та контроль за ходом виконання програми
Загальний контроль за ходом виконання завдань Програми здійснює комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва  та комісія з питань агропромислового розвитку, земельних відносин, екології та природокористування, розвитку території, інфраструктури, архітектури та будівництва.
Організація виконання Програми покладається на Сокальську міську раду.
Координація дій щодо виконання заходів покладається на відділ земельних ресурсів та екології Сокальської міської ради.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
до Програми розвитку земельних відносин,
 раціонального використання та охорони
земель в межах території Сокальської
міської територіальної громади 
на  2023-2025 роки
 
Паспорт Програми
 
1. Ініціатор розроблення програми Сокальська міська рада 
2. Дата, номер і назва розпорядчого документа органу місцевого самоврядування про розроблення програми Рішення Сокальської міської ради
 
3. Розробник програми відділ земельних ресурсів та екології Сокальської міської ради 
4. Співрозробники програми  Відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Сокальської міської ради
5. Відповідальний виконавець програми Відділ земельних  ресурсів та екології,  відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради
5.1 Головний розпорядник коштів  Сокальська міська рада
6. Учасники програми Сокальська міська рада,суб’єкти, які мають право виконувати землевпорядні роботи 
7. Термін реалізації програми  
2023-2025 рік
7.1. Етапи виконання програми
 
 
2024 рік
8. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми  
9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у 2023 - 2025 роках, всього,
у тому числі: на 2024 рік
2 203 650,00 гривень
 
 
 
500 000,00 гривень
9.1. коштів бюджету Сокальської міської територіальної громади  
1 508 650,00 гривень
9.2.  кошти обласного бюджету 695 000,00 гривень
 
Секретар ради                                                                               Ігор СИДОР
 
Додаток 2
до Програми розвитку земельних відносин,
 раціонального використання та охорони
земель в межах території Сокальської
міської територіальної громади 
на  2023-2025 роки
 

Ресурсне забезпечення програми

розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель  на території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки

                                                                                                                             грн.
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2023 рік 2024 рік Усього витрат на виконання програми
Усього, 1 703 650,00 500 000,00 2 203 650,00
у тому числі      
міський бюджет 1 008 650,00 500 000,00 1 508 650,00
обласний бюджет 695 000,00   695 000,00
кошти небюджетних джерел** -   -
 
 
Секретар ради                                                                                                           Ігор СИДОР

Додаток 3
до Програми розвитку земельних відносин,
 раціонального використання та охорони
земель в межах території Сокальської
міської територіальної громади 
на  2023-2025 роки
Перелік заходів і завдань програми
розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель на території Сокальської міської територіальної громади  на  2023-2025 роки
 №
 з/п
Назва напряму діяльності
(пріоритетні
завдання)
Перелік
заходів
програми
Строк
виконання
заходу
Виконавці Джерела
фінансування
Обсяги фінансування (вартість)
на 2023 рік
 рік грн.:
Очікуваний
результат
        2023 рік      
1 Проведення нормативної грошової оцінки земель на території  Сокальської  міської  територіальної громади Виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території  Сокальської  міської  територіальної громади до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет
 
 
 
обласний бюджет
 
 
800 000,00
 
 
 
 
695 000,00
технічна документація з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території  Сокальської  міської  територіальної громади
2 Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (кладовище) в с.Завишень Червоноградського району Львівської області Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (кладовище) в с.Завишень Червоноградського району Львівської області до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
 
 
 
4 030,00
проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки
3 Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (кладовище) в с.Завишень Червоноградського району Львівської області Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (кладовище) в с.Завишень Червоноградського району Львівської області до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
 
 
 
6 740,00
проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки
4 Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту в м.Сокаль, вул.Б.Хмельницького Червоноградського району Львівської області Виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту в м.Сокаль, вул.Б.Хмельницького Червоноградського району Львівської області до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
 
 
 
4 000,00
проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки
5 Виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Лучиці Червоноградського району Львівської області Виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Лучиці Червоноградського району Львівської області до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
 
36 510,65
проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Лучиці
6 Виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Боб’ятин Червоноградського району Львівської області Виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Боб’ятин Червоноградського району Львівської області до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
31 206,00
проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Боб’ятин
7 Виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Свитазів Червоноградського району Львівської області Виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Свитазів Червоноградського району Львівської області до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
28 163,35
проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Свитазів
8 Підготовка лотів до  проведення земельних торгів, у формі електронного аукціону, земельних ділянок на території Сокальської міської територіальної громади Виготовлення документації із землеустрою до 31.12.2023 року відділ земельних  ресурсів та екології , відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
 
98 000,00
Документація із землеустрою (проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, технічна документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), технічна документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок)
  Всього по програмі на 2023 рік         1 703 650,00  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2024 рік
 №
 з/п
Назва напряму діяльності
(пріоритетні
завдання)
Перелік
заходів
програми
Строк
виконання
заходу
Виконавці Джерела
фінансування
Обсяги фінансування (вартість)
на 2024 рік грн.:
Очікуваний
результат
1 Підготовка лотів до  проведення земельних торгів, у формі електронного аукціону, земельних ділянок на території Сокальської міської територіальної громади Виготовлення документації із землеустрою до 31.12.2024 року відділ земельних  ресурсів та екології, відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет  
 
 
 
200 000,00
Технічна документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок), проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обгрунтування сівозмін та впорядкування угідь
2 Проведення інвентаризації земельних ділянок щодо передачі в оренду земельних ділянок на території Сокальської міської територіальної громади (господарських дворів, земель запасу) Виготовлення документації із землеустрою до 31.12.2024 року відділ земельних  ресурсів та екології, відділ фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення   Сокальської  міської ради міський бюджет 300 000,00 Технічна документація із землеустрою щодо інвентаризації земель
  Всього по програмі на 2024 рік         500 000,00  
  Разом по програмі         2 203 650,00  
 
                      
 
                        Секретар ради                                                                                                           Ігор СИДОР