ПРОЄКТ РІШЕННЯ №


СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ХХХІХ сесія VIIІ скликання

РІШЕННЯ

 

 
12.2023р. м. Сокаль
     
Про  встановлення  частини  чистого прибутку (доходу),  яка  підлягає  зарахуванню  до бюджету Сокальської міської ради Львівської області по  підприємствах  комунальної  власності  на  2024 рік    
             
         З метою виконання доходної частини місцевого бюджету, затвердження порядку та нормативу відрахувань частини прибутку (доходу), отриманого за результатами господарської діяльності підприємствами, що належать до комунальної власності, відповідно до п.35 ст.64 Бюджетного кодексу України, на підставі п.29 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сокальська міська  рада, -
 
В И Р І Ш И Л А  :
1. Встановити  на  2024  рік  для підприємств, що належить до комунальної форми власності Сокальської міської ради Львівської області частину  прибутку (доходу), яка  підлягає  зарахуванню  до  бюджету Сокальської міської ради Львівської області по підприємствах  комунальної  власності  в  розмірі 1% чистого  прибутку».
2. Затвердити Порядок та норматив відрахування частини прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності, яка підлягає зарахуванню до бюджету Сокальської міської ради Львівської області (додається).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та  міжнародного співробітництва.
 
 
 
 
Міський голова                                                                                    Сергій КАСЯН                                                            
 
 
 
 
 
 
 
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                                 Рішення сесії  VІІІ скликання
                                                                                             Сокальської міської ради
Львівської області
                                                                                 від. №
Міський голова
____________С.Касян
 
 
Порядок та норматив відрахування частини прибутку (доходу)
для підприємств комунальної власності, яка підлягає зарахуванню
до бюджету Сокальської міської ради Львівської області (додається).
 
 1.    Даний Порядок і норматив регламентують здійснення відрахування до загального фонду міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами, за результатами фінансово-господарської діяльності.
2.Відрахування частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду міського бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності провадяться комунальними підприємствами у розмірі 1% чистого прибутку (доходу).
 3. Підприємства комунальної власності здійснюють відрахування до міського
бюджету частини чистого прибутку (доходу) наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2024 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.
 4. Частина чистого прибутку (доходу), що відраховується до міського бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та розмірів відрахувань чистого прибутку (доходу), зазначених у п.2 цього Порядку.
 5. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до міського бюджету, визначається комунальними підприємствами відповідно до встановленої Державною фіскальною службою форми розрахунку, та зазначається у декларації з податку на прибуток підприємства.
 6.  Сплачена підприємствами комунальної власності відповідно до цього Порядку частина чистого прибутку (доходу) зараховується до загального фонду міського бюджету .