ПРОЄКТ РІШЕННЯ №

   Тризуб
СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
__ХХXІХ_сесія VIII скликання
Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я 
 
                    12.2023                           м. Сокаль                               №
 
Про схвалення проєкту договору про
співробітництво територіальних громад
 у формі спільного фінансування (утримання)
Комунального некомерційного підприємства
 «Сокальська районна лікарня» Сокальської
міської ради Львівської області
 
Керуючись частиною 1 статті 8 Закону України «Про співробітництво територіальних громад», пунктом 33-1 частини першої статті 26 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, культури, туризму, історико- культурної спадщини, молодіжної політики, спорту та соціального захисту,  Сокальська міська рада Львівської області,- 
ВИРІШИЛА:
1. Схвалити проєкт договору №1 про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) Комунального некомерційного підприємства «Сокальська районна лікарня» Сокальської міської ради Львівської області, що додається.
2. Доручити Сокальському міському голові Касяну С.В. укласти Договір  №1 про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) Комунального некомерційного підприємства «Сокальська районна лікарня» Сокальської міської ради Львівської області,  що зазначений в пункті 1 даного рішення.
3. Фінансовому управлінню при підготовці проєктів рішень про внесення змін до показників міського бюджету  передбачити кошти на утримання Комунального некомерційного підприємства «Сокальська районна лікарня» Сокальської міської ради Львівської області в бюджеті Сокальської  міської територіальної громади  в особі Сокальської міської ради  Львівської області на 2024 рік, на умовах співфінансування, зазначених в договорі.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Огінського В.Б.
 
   Міський голова                                                                Сергій КАСЯН
 
 
 
 
 
ДОГОВІР №1
ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД У ФОРМІ СПІЛЬНОГО ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ) КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА  «СОКАЛЬСЬКА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» СОКАЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
м. Сокаль                                                                                ____________ 2023 року
(місце укладення)
 
Сокальська міська територіальна громада  через Сокальську міську раду Львівської області в особі міського  голови Касяна Сергія Васильовича, яка надалі іменується Сторона-1, та
Белзька міська територіальна громада через Белзьку міську раду Львівської області в особі міського  голови Берези Оксана Андріївна,  яка надалі іменується Сторона-2,  а разом іменуються Сторони, або суб'єкти співробітництва, уклали цей Договір про таке.

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1. Передумовою підписання цього Договору є те, що Сторони під час підготовки його проекту дотримувалися вимог, визначених статтями 5-9 Закону України «Про співробітництво територіальних громад».
    2. Підписанням цього Договору Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво у формі спільного фінансування (утримання) суб'єктами співробітництва підприємств, установ або організацій комунальної форми власності - інфраструктурних об'єктів.
    3. У процесі співробітництва Сторони зобов'язуються будувати свої взаємовідносини на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.
 
  1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
    1. Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про співробітництво територіальних громад», з метою забезпечення ефективного використання ресурсів територіальних громад на основі спільного застосування наявних в одного із суб'єктів співробітництва об'єктів комунальної інфраструктури Сторони домовилися, згідно з цим Договором, спільно фінансувати (утримувати):
  • Комунальне некомерційне підприємство  «Сокальська районна лікарня» Сокальської міської ради Львівської області (Ідентифікаційний код 01997248), (далі - Об'єкт), право комунальної власності на який (з 01.01.2021) належить Стороні-1.
Сторона 2 надає в користування Об’єкту маайно, що є комунальною власністю територіальної громади міста Белз в особі  Белзької міської ради Сокальського району Львівської області для здійснення дільності, передбаченої Статутом Об’єкта.
 
  1. ФІНАНСУВАННЯ (УТРИМАННЯ) ОБ'ЄКТІВ
    1. Фінансування (утримання) Об'єкта здійснюється відповідно до вимог Бюджетного кодексу України на умовах співфінансування та за рахунок коштів  місцевих бюджетів Сторін,  обсяг яких визначений у бюджетах громад на 2024 рік. становить:
- для Сторони-1  - ___________,0 тис.грн.; 
- для Сторони-2  - 3070700  тис.грн.
3.2. При підготовці проекту рішення про  внесення змін до показників бюджету на 2024 рік Сторони передбачають кошти на 2024 рік на умовах співфінансування відповідно до проведених попередніх розрахунків.
3.3. Фінансування (утримання) Об'єкту здійснюється Сторонами за рахунок коштів місцевих бюджетів Сторін в межах затвердженого планового річного та помісячного розпису бюджету. Сторони здійснюють фінансування Об'єкту з дотриманням розподілу планового річного обсягу між Сторонами в розрізі кодів економічної класифікації видатків бюджету.
3.4. Відповідно до виробничої необхідності Об’єкту, внесення змін до річного розпису видатків бюджету в розрізі кодів економічної класифікації видатків бюджету та помісячного розпису здійснюється Сторонами самостійно, без погодження з іншою Стороною співробітництва, в межах загального обсягу видатків місцевих бюджетів на відповідний рік.
4. НАДАННЯ ОБ'ЄКТОМ ПОСЛУГ ДЛЯ СУБ'ЄКТІВ СПІВРОБІТНИЦТВА
4.1. Умови щодо надання Об'єктом послуг для суб'єктів співробітництва:
Об’єкт здійснює господарську некомерційну діяльність, спрямовану на досягнення соціальних та інших результатів без мети одержання  прибутку.
Об’єкт надає первинну та вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, здійснює управління медичним обслуговуванням населення, що постійно проживає (перебуває) на території Сокальської міської територіальної громади Львівської області, але не обмежуючись вказаними населеними пунктами,  забезпечує медичну обслуговування населення шляхом надання йому медичних послуг в порядку та обсязі, встановлених законодавством, а також вжиття заходів з профілактики захворювань населення та підтримки громадського здоров′я.. 
-  Об’єкт надає  первинну та вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу населенню, що постійно проживає (перебуває) на території Белзької міської територіальної громади Львівської області, яка, як Сторона співробітництва, забезпечує  співфінансування Об'єкта. 
 
  1. РОЗПОДІЛ МІЖ СУБ’ЄКТАМИ СПІВРОБІТНИЦТВА МОЖЛИВИХ РИЗИКІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ДІЯЛЬНІСТЮ ОБ’ЄКТА
    1. Ризики, пов’язані з діяльністю Об’єкта, покладаються Сторону 1, Сторону 2 та Об’єкт.
 
  1. ЗВІТУВАННЯ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ОБ'ЄКТА
6.1. Об'єкт  звітує перед  Сторонами (суб'єктами співробітництва)  за рік, до 20-го числа місяця наступного за звітним періодом про результати своєї діяльності та використання ресурсів, у тому числі фінансових, за формою, наведеною у додатку 2 (додається) до цього Договору.
 
7. ПОРЯДОК НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ДОГОВОРУ, ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА/ЧИ ДОПОВНЕНЬ ДО ДОГОВОРУ
7.1. Цей Договір набирає чинності з 01.01.2024 року та діє до 31.12.2024 року
7.2. Зміни та/чи доповнення до цього Договору допускаються лише за взаємною згодою Сторін і оформляються додатковим договором, який є невід'ємною частиною цього Договору.
7.3. При внесенні до Договору співробітництва численних змін та/чи доповнень допускається затвердження Договору в новій редакції, який є невід’ємною частиною першого Договору.
7.4. Додатковий Договір чи Договір в новій редакції укладається в порядку передбаченому п 7.5 цього Договору
7.5 Внесення змін та/чи доповнень до Договору здійснюється наступним чином:
1) одна із Сторін, що ініціює розгляд питання щодо внесення змін та/чи доповнення до Договору  направляє дану ініціативу іншій Стороні разом з рішенням  ради  про надання згоди на внесення змін та/чи доповнення до Договору;
2) інша Сторона не пізніше ніж через 60 днів з дати надходження пропозиції про початок переговорів з питань внесення змін та/чи доповнення до Договору  забезпечує          її вивчення, оцінку виконавчими органами міської ради щодо відповідності потребам територіальної громади, а також проведення громадського обговорення такої пропозиції (за необхідності), після чого вона подається на розгляд відповідної ради для прийняття рішення про надання згоди на внесення змін та/чи доповнення до Договору чи відмову та делегування представника (представників) до комісії;
3) міський голова, що представляє одну із Сторін, надсилає пропозицію про початок переговорів з питань внесення змін та/чи доповнення до Договору міському голові, що представляє іншу Сторону співробітництва, та забезпечує утворення комісії, до складу якої входять представники відповідних територіальних громад;
4) до складу комісії входять у рівній кількості представники усіх суб’єктів співробітництва. Склад комісії затверджується спільним розпорядженням міських голів, що представляють Сторони;
5) Комісія готує протягом 60 днів з дати її утворення проект додаткового Договору чи Договору в новій редакції;
6) Комісія припиняє свою діяльність з дати набрання чинності додаткового Договору чи Договору в новій редакції або прийняття кожною радою рішення про припинення співробітництва. Необхідність проведення громадських обговорень щодо погодження проекту Додаткового Договору чи Договору в новій редакції визначається Сторонами в індивідуальному порядку та за необхідності проводиться протягом 15 днів.
7) рішення про схвалення проекту Додаткового Договору чи Договору в новій редакції приймається  радами протягом 30 днів з дати підготовки проекту Комісією;
8) Додатковий Договір чи Договір в новій редакції укладається у письмовій формі міськими головами після схвалення його проекту відповідними радами, обов’язково до моменту затвердження місцевих бюджетів на наступний рік.
7.6. Порядок укладення Додаткового Договору, зазначений в пункті 7.5. даного Договору не застосовується виключно у випадку уточнення обсягів фінансування на наступні роки. В даному випадку застосовується механізм зазначений в пункті 3.3. даного Договору без прийняття радами  рішення про укладення Додаткового Договору.
 
  1. ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ
8.1. Цей Договір припиняється у разі:
8.1.1 закінчення строку його дії;
8.1.2 досягнення цілей співробітництва;
8.1.3 невиконання суб'єктами співробітництва взятих на себе зобов'язань;
8.1.4 відмови від співробітництва однієї із Сторін, відповідно до умов цього Договору, що унеможливлює подальше здійснення співробітництва;
8.1.5 ліквідації Об’єкту;
8.1.6 нездійснення співробітництва протягом року з дня набрання чинності цим Договором;
8.1.7 прийняття судом рішення про припинення співробітництва.
8.2. Припинення співробітництва здійснюється за згодою Сторін в порядку, визначеному Законом України «Про співробітництво територіальних громад», та не повинно спричиняти зменшення обсягу та погіршення якості надання послуг.
8.3. Припинення співробітництва Сторони оформляють відповідним договором у кількості 3 (трьох) примірників, кожен з яких має однакову юридичну силу. Один примірник договору про припинення співробітництва Сокальська міська рада Львівської області надсилає Мінрегіону упродовж 10 робочих днів після підписання його сторонами.
 
  1. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА ПОРЯДОК РОЗВ'ЯЗАННЯ СПОРІВ
9.1. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов цього Договору або пов'язані із ним, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами, а у випадку недосягнення згоди між ними - у судовому порядку.
9.2. Сторони несуть відповідальність одна перед одною відповідно до чинного законодавства України.
9.3. Сторона звільняється від відповідальності за порушення зобов'язань за цим Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії непереборної сили або випадку.
9.4. У разі виникнення обставин, зазначених у пункті 9.3 цього Договору, Сторона, яка не може виконати зобов'язання, передбачені цим Договором, повідомляє іншу Сторону про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин не пізніше 3 (трьох) днів  з дати їх настання і припинення. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення позбавляє Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов'язань у зв'язку із виникненням обставин, зазначених у пункті 9.3 цього Договору.
 
  1. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
10.1. Усі правовідносини, що виникають у зв'язку з виконанням цього Договору і не врегульовані ним, регулюються нормами чинного законодавства України.
10.2. Цей Договір укладений на 4 (чотирьох)  аркушах у кількості 3 (трьох) примірників, з розрахунку по одному примірнику для кожної із Сторін та один примірник для Міністерства розвитку громад та територій України, які мають однакову юридичну силу.
10.3. Сокальська міська рада Львівської області надсилає один примірник цього Договору до Міністерства розвитку громад та територій України для внесення його до реєстру про співробітництво територіальних громад упродовж 10 робочих днів після підписання його Сторонами.
10.4. Сокальська міська рада Львівської області подає до Міністерства розвитку громад та територій України відповідно до статті 17 Закону України «Про співробітництво територіальних громад» звіт про здійснення співробітництва, передбаченого цим Договором.
 
11. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН
Сторона-1:
Сокальська міська рада Львівської області
Юридична адреса: 80000, Львівська область, місто Сокаль,вулиця Шашкевича,будинок 44
р/р ___________________________________
______________________________________
МФО _________________________________
Ідентифікаційний код юридичної особи 26205171
 
Сокальський міський голова  __________
                                              С.В.Касян
____________ року
М. П.
Сторона-2:
Белзька міська рада Львівської області
Юридична адреса: 80062, Львівська область,
місто Белз, вулиця Домініканська, будинок 1
р/р _________________________________
____________________________________
МФО _______________________________
Ідентифікаційний код юридичної особи 04056144
 
Белзький міський голова____________     
                                      О.А.Береза
____________ року
М. П.