ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Олійник Олег Романович

Доповідач:

Олійник Олег Романович

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

07.02.2024

ЗАПРОПОНОВАНІ ПОПРАВКИ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ
Про звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів  Олійника О.Р.  про роботу за 2023 рік


СОКАЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 XLI сесія  VIII  скликання

РІШЕННЯ

 

 
02.2024р. м. Сокаль
     
Про звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів  Олійника О.Р.  про роботу за 2023 рік    
 
 
             Заслухавши та обговоривши звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сокальської міської ради Олійника О.Р. про роботу за 2023 рік, керуючись п.11 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада,
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів  Сокальської міської ради Олійника Олега Романовича  про роботу за 2023 рік взяти до відома.
 
 
 
Міський голова                                                                                         Сергій  КАСЯН
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ЗВІТ
заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олійника О.Р. 
До виконання обов’язків заступника міського голови приступив з 4 січня 2021 року відповідно до розпорядження міського голови №103-к/тр від 31.12.2020 року та рішення сесії міської ради №10 від 21.12.2020 року. До основних обов’язків входить організація роботи з питань галузі житлово-комунального господарства, будівництва, реконструкції, капітального ремонту об’єктів комунальної власності, ефективного використання майна комунальної власності, з питань архітектури та містобудування, регулювання земельних відносин, функціонування транспорту та питань цивільного захисту.
Відповідно до функціональних обов’язків забезпечую роботу відділів міської ради:
-житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою;
-архітектури та містобудування;
-земельних ресурсів та екології;
-фінансування, бухгалтерського обліку та господарського забезпечення;
-ЖКГ підприємств міської ради.
Взаємодію та забезпечую спільну діяльність з територіальними підрозділами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади:
-військовий комісаріат;
-відділ ГУ ДСНС;
-газове управління;
-РЕМ;
-санітарно-епідеміологічна служба;
-Держказначейство;
-відділення поліції.
Очолюю постійно діючі комісії при виконавчому комітеті:
-житлова;
-для розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення (теплопостачання);
-обстеження зелених насаджень;
-з питань безпечної життєдіяльності;
-з питань земельних спорів.
Протягом звітного періоду проводилась робота відповідно до функціональних обов’язків і детальніше подається інформація щодо розробки програм, матеріалів та реалізація їх в галузі будівництва, ремонту об’єктів комунальної власності та галузі житлово-комунального господарства.   
                              Теплопостачання
 
У 2021 році Сокальською міською радою розпочато реформу в сфері теплопостачання, а саме заміщення природного газу альтернативними видами палива для виробництва теплової енергії. Дана реформа дала змогу щорічно економити від 6 до 8 млн. гривень коштів місцевого бюджету
 Також надавачу послуги теплопостачання ТОВ «Біоальтернатива» було передано в оренду мережеве обладнання котелень по вул. Героїв УПА та Тартаківська для забезпечення транспортування теплової енергії до бюджетних установ та інших споживачів.
Окрім цього, протягом 2023 року проводились заходи по зменшенню заборгованості за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України». За 2023 рік заборгованість за спожитий природний газ КП«Сокальтеплокомуненерго» зменшилась на 1981,820  тис. грн. і станом на 01.01.2024 року становить 7693,586 тис. грн.
Станом на лютий 2024 року розпочався процес передачі теплових мереж в оренду.
 
Житлово-комунальне господарство.
 
У 2023 році, з метою покращення комфорту та якості життя мешканців Сокальської міської територіальної громади, було проведено ряд заходів.
Зокрема, відповідно до розробленої Програми фінансова підтримка та зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств Сокальської міської ради на 2023 рік, закуплено наступну техніку для КП «Сокальжитлокомунсервіс»:
-Машина для дорожньої розмітки – 1 шт.;
-Бензопила – 1 шт.;
-Мотокоса (кущоріз) - 2 шт.;
-Косарка тракторна молоткова -1 шт.;
-Фронтальний навантажувач і навісне обладнання до нього (до трактора МТЗ).
КП «Сокальжитлокомунсервіс», відповідно до розробленої Програми благоустрою на 2023 рік, проведено роботи з благоустрою населених пунктів громади на загальну суму 15 096,19 тис.грн.
По Програмі охорони навколишнього природного середовища громади Сокальської міської ради на 2023 рік закуплено 45 контейнерів для ТПВ ємністю 1,1 м. куб. на загальну суму 528,500 тис.грн. О
Здійснено очистку каналів від мулу і наносів з укріпленням трубчатого переходу з метою покращення відводу води з перезволожених площ по вул. Підкови в м. Сокаль Львівської області (поточний ремонт) на суму 90,7 тис.грн.
 
Водопостачання та водовідведення
 
З метою безперебійного та якісного надання послуг з водопостачання та водовідведення у 2023 році було проведено наступні заходи:
-розроблено Програму охорони навколишнього природного середовища громади Сокальської міської ради на 2023 рік відповідно до якої здійснено виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Будівництво каналізаційної мережі по вул.Калнишевського, П.Сагайдачного, І.Сірка, І.Мазепи, Мечнікова, В.Матюка, Гашека, У.Кармелюка, С.Морозенка, Винниченка, М.Драгоманова, Тарнавського, Дишканта, В.Курмановича, Союзу Українок та Миру в м. Сокаль, Львівської області» (787,88 тис.грн) та коригування ІІ черги проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція каналізаційних очисних в м.Сокаль Львівської області із зменшенням продуктивності до 10 тис. м куб/добу» (59,8 тис.грн);
- в рамках реалізації Програми фінансової підтримки та зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств Сокальської міської ради на 2023 рік для МКП „Сокальводоканал” придбано міні комплексну каналізаційну насосну станцію, яку встановлено у м.Сокалі по вул.Вітовського, вартістю 817,88 тис.грн.
Подано запит в обласний Фонд охорони навколишнього природного середовища на виділення коштів для проведення у 2024 році робіт по об’єкту «Реконструкція із заміною існуючого напірного каналізаційного колектора від КНС №3 смт. Жвирка, вул. Івасюка, до КНС №1 по вул. Макаренка, 2а в м. Сокаль Червоноградського району Львівської області».
                                                      Дорожнє господарство
 
            Протягом 2023 року на території Сокальської міської територіальної громади за рахунок коштів різних бюджетів проведено ремонтні роботи по наступних дорогах загального користування обласного значення на загальну суму 28 100,0 тис.грн:
О141604 Червоноград – Перетоки;
О141606 КПП «Варяж» - Бояничі;
С141603 Хоробрів – Опільсько;
С141604 Комарів – Переспа;
С141606 Скоморохи – Роятин;
С141607 Тартаків – Княже;
С141638 Свитазів – Равщина;
С141643 Тартаків – Романівка;
С141632 Забужжя – (Сокаль –Червоноград);
С141629 Гута-Савчин;
С141636 Войславичі-Тудорковичі; 
С141625 Угринів-Старгород).
 
 
Розроблено Програму розвитку та утримання вулично-дорожньої мережі на території Сокальської міської ради Львівської області на 2023 рік.
  Проведено роботи по 34 дорогах та вулицях комунальної власності на загальну суму 5 053, 130 85 тис. грн, що склало 75% до запланованих коштів. З об’єктивних причин роботи на 6 вулицях виконати не вдалося.
                                                      Ремонт та будівництво
 
На виконання Програми підтримки об’єктів комунальної власності Сокальської міської ради Львівської області на 2023 рік проведено капітальний ремонт (влаштування входу, пандусу для маломобільних груп населення) в адміністративній будівлі по вул.Семенюка, 2 в м.Сокаль Львівської області (приміщення військкомату) на загальну суму 486,280 тис.грн.
 
Надано допомогу у розробці кошторисної документації та організації робіт  по наступних об’єктах в галузі освіти та культури:
1.Ремонт системи каналізації в Комунальному закладі дошкільної освіти с. Комарів  (ясла-садок) Сокальської міської ради Львівської області.
2. Ремонт системи каналізації в Княжівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сокальської міської ради Львівської області.
3.Ремонт покрівлі Войславицької гімназії Сокальської міської ради Львівської області, Перетіцького НВК «Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - дитячий садок» Сокальської міської ради Львіської області та Спасівської гімназії імені Василя Сидора - Шелеста Сокальської міської ради Львівської області.
4.Встановлення твердопаливних котлів у Варязькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сокальської міської ради Львівської області, Забузькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сокальської міської ради Львівської області та Савчинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Сокальської міської ради Львівської області.
5.Ремонт водонапірних веж в селах Волиця та Варяж.
6.Ремонт тепломереж у Тартаківському НВК  «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад імені Петра Саноцького» Сокальської міської ради Львіської області.
7.Ремонт укриттів в закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сокальський ліцей №3 Сокальської міської ради Львівської області (загальнобудівельні роботи), Сокальській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 Сокальської міської ради Львівської області (вентиляція), КЗДО (ясла-садок) комбінованого типу №5 «Сонечко» Сокальської міської ради Львівської області, комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №9 "Вишиванка" Сокальської міської ради Львівської області.
8.Ремонт Народного дому в с.Ільковичі.
            Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
 
По Програмі розвитку цивільного захисту, забезпечення техногенної та пожежної безпеки Сокальської міської територіальної громади на 2023 рік з міського бюджету було виділено 450 тис. грн для закупівлі паливно- мастильних матеріалів, коліс до автомобіля та гайок до пожежних рукавів для 4 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Львівській області. В рамках Програми було виділено 136 тис.грн на співфінансування придбання та встановлення за кошти обласного бюджету програмно-апаратних комплексів, кінцевого обладнання та сучасних сигнально-гучномовних пристроїв для оповіщення у с.Тартаків та с.Бояничі.
За кошти міського бюджету проведено лабораторні дослідження питної води з водонапірних башень та поверхневих джерел питного водопостачання для визначення мікробіологічних, органолептичних, фізико-хімічних та санітарно-токсикологічних показників в населених пунктах громади, а також придбано та встановлено двері у двох протирадіаційних укриттях м.Сокаля.